E-Coldstore Oranka

Lednovate Phoenix Coldstore Oranka Oldenzaal 1
Lednovate Phoenix Coldstore Oranka Oldenzaal 4
Lednovate Phoenix Coldstore Oranka Oldenzaal 3
Lednovate Phoenix Coldstore Oranka Oldenzaal 2
Lednovate Phoenix Coldstore Oranka Oldenzaal 12

E-Coldstore heeft een nieuwe vrieshal gebouwd in Oldenzaal, met deze derde vestiging hebben ze hierdoor een perfecte logistieke dekking in het Oosten van Nederland met goede en snelle verbindingen naar Duitsland.

Bij het ontwerp en de realisatie van de nieuwe vriesinstallatie is bewust gekozen voor moderne duurzame, energiezuinige technieken. De koelinstallatie maakt gebruik van het natuurlijk koudemiddel CO2 en er zijn duurzame en goed te recyclen materialen zoals RVS en koper toegepast. De opslag condities zijn geborgd dankzij een voortdurende bewaking alsmede beheer op afstand.

Naast een verbeterde isolatie, terugwinning van restwarmte is het vrieshuis ook uitgerust met volledig geautomatiseerde verrijdbare stellingen. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van iedere m2 opslagcapaciteit.

Voor de verlichting heeft men bewust gekozen voor duurzame energiezuinige armaturen van Lednovate.

Lednovate Phoenix Coldstore Oranka Oldenzaal 14


Lednovate is ingeschakeld voor het lichtadvies en de levering van de energiezuinige ledverlichting.

In het ontwerp van de lichtinstallatie is door Lednovate rekening gehouden met de verrijdbare stellingen. Wanneer een stelling verplaatst wordt en er een gangpad ontstaat schakelen de lampen bij beweging automatisch in of uit. Hierdoor hebben de heftruckchauffeurs altijd licht waar het nodig is. Door deze oplossing is de verlichting niet onnodig aan, een lamp die uit staat is de beste besparing natuurlijk.

Het plan is uitgevoerd met 153 Lednovate Phoenix armaturen welke geschikt zijn gemaakt voor de extreem lage omgevingstemperaturen van -40 °C. Om de installatiesnelheid te verhogen zijn de armaturen allemaal uitgevoerd met een Wieland stekker.

De totale hal wordt met slechts 3W/m² verlicht waarbij de lampen uitsluitend branden waar nodig.

Toegepast product in dit project: