Van pionier naar ontwikkelaar en producent van hoogwaardige ledverlichtingsarmaturen

Lednovate is in 2009 opgericht door Guus Arends en Harm Oude Luttikhuis. Vanuit de achtergrond van Guus en Harm (UT, elektrotechniek & werktuigbouwkunde) zagen de heren dat de kwaliteit van de destijds in opkomst rakende ledarmaturen beter en energiezuiniger moest kunnen. In een afstudeeronderzoek aan de Technische Universiteit werd de toepasbaarheid van deze ledverlichting in industriƫle fabriekshallen onderzocht. De conclusie van dit onderzoek was helder; het vervangen van de conventionele verlichting door ledverlichting in fabriekshallen is de eenvoudigste en goedkoopste manier om energie te besparen en daarmee een bijdrage te leveren aan het reduceren van de CO2 uitstoot.

De conclusie van het onderzoek werd in praktijk gebracht bij een fabriekshal in de nabije omgeving. De heren ondervonden dat de kwaliteit van de geboden ledverlichting nog niet constant was, maar dat er wel veel opbrengst te behalen is, als je de juiste componenten, materialen, legeringen in een totaaldesign toepast. Overtuigd van de kansen, zegden de oprichters hun banen op en huurden een werkplaats. Eindeloze research, ontwikkeling en testopstellingen met componenten, materialen en legeringen om de efficiƫntie, lichtsturing en warmtehuishouding te toetsen leverden de eerste prototypes van de huidige series op.

De techneuten ontwikkelden vervolgens verschillende series ledarmaturen met een optimale warmtehuishouding, constante lichtkwaliteit en lange levensduur. Vanaf het eerste zelfontwikkelde armatuur is het bedrijf in een ware stroomversnelling terecht gekomen. De klanten bleven komen en de zzp-ers gingen over naar een BV, er kwamen meer eigen armaturen, meer personeel en een assemblagehal die steeds weer uitgebreid moest worden.

Inmiddels verloopt de distributie van de producten van Lednovate via een partnernetwerk van vooraanstaande elektrotechnische groothandels. Lednovate is een gevestigde naam geworden in Nederland en de producten winnen het op kwaliteit, prestaties en duurzaamheid. Er wordt hard gewerkt om de groei te kunnen blijven bijbenen. Hiermee is de innovatie en ontwikkeling niet gestopt omdat dit basis is van het succes, kwaliteit uit Nederland.