Intratuin

Lednovate Intratuin Deventer 1
Lednovate Intratuin Deventer 2
Lednovate Intratuin Deventer 3
Lednovate Intratuin Deventer 4
Lednovate Intratuin Deventer 5

Het subtiel en goed aanlichten van het buitenterrein van de nieuwe vestiging van de Intratuin te Deventer

Voor de nieuwbouw van Intratuin Deventer is Lednovate ingeschakeld voor het complete lichtadvies en de levering van de nieuwe buitenverlichting

Hendrik Vreeman, directeur/eigenaar van Intratuin nam persoonlijk contact op met Lednovate voor het advies en de levering van de nieuwe buitenverlichting voor de nieuwe Intratuin vestiging te Deventer.

Voor het Parkeerterrein, Voetpad, Buitenverkoop, Expeditie, en de Gevelverlichting zijn door Lednovate aan de hand van de verschillende NEN normen de benodigde verlichtingsarmaturen en de daarbij behorende benodigde masten bedacht.

Lednovate Intratuin Deventer 9
Lednovate Intratuin Deventer 8
Lednovate Intratuin Deventer 7

Het totale terrein van 31.000m2 wordt met slechts 6400Watt aan verlichting verlicht

Lednovate heeft diverse lichtplannen opgesteld waarbij er rekening gehouden is met de functie van het gebied, beschikbare masttypes, de gestelde eisen/normen en natuurlijk de wens van de klant.

Het parkeerterrein is bijvoorbeeld uitgerekend op een gemiddelde lichtsterkte van 20lx. Hierbij hebben automobilisten voldoende zicht om veilig de auto te kunnen parkeren. Het voetpad is verder uitgelicht met een extra verhoogde lichtsterkte om meer contrast te krijgen op het terrein. Voetgangers zijn hierdoor extra goed zichtbaar voor automobilisten.

Bij het "Buitenverkoop" gedeelte was het belangrijk dat producten goed zichtbaar zijn. Er is hier gekozen voor een hoge gemiddelde lichtsterkte van 60lx wat zo goed als als verglijkbaar is met de lichthoeveelheid op een een trainingsvoetbalveld. Onder de luifel aan het pand bij de entree zijn verder diverse AQUILA armaturen geplaatst.

Lednovate Intratuin Deventer 11
Lednovate Intratuin Deventer 10

Naastgelegen natuurgebied

Doordat het buitenterrein grenst aan een natuurgebied was het erg belangrijk dat er door eventueel strooilicht geen negatieve lichthinder ontstond in het natuurgebied. De lichthoeveelheid in het natuurgebied moest onder een bepaalde waarde blijven.

Lednovate heeft de LIBRA armaturen daarom uitgevoerd met speciale optieken. Deze optieken zorgen er voor dat het licht zo efficiƫnt mogelijk en met minimaal strooilicht gestuurd wordt. Ook is er door de positionering van de masten hier verder rekening mee gehouden. Om lichthinder uit te sluiten zijn er door Lednovate voorafgaand diverse berekeningen opgesteld waarbij het strooilicht werd gesimuleerd en zoveel mogelijk geminimaliseerd is.